Wilt u weten welke behandelingen u het beste in kunt zetten bij de verschillende typen acne? Wilt u deze verschillende typen beter kunnen herkennen en hierin een bijdrage leveren aan het behandelmanagement? Dan is deze module een aanbevolen training voor u.

Doelstelling

Mogelijk krijgt u vaak patiënten/ cliënten met diverse vormen van acne in uw praktijk. Cliënten hebben vaak al diverse middelen en medicatie van de huisarts of dermatoloog gebruikt. Ze zijn vaak moedeloos en u wilt ze graag helpen. Toch merkt u dat de ene behandeling bij een patiënt beter werkt dan bij de ander. Hoe kan dit? Waar ligt dit aan en hoe kunt u vooraf beter beoordelen welk behandelplan het meest geschikt is? Ook de combinatie van medicatie en uw behandeling moeten goed op elkaar aansluiten om het gewenste effect voor uw patiënt/cliënt te krijgen. Therapeuten vormen een schakel tussen de cliënt en de arts en om deze reden zitten zij in bevoorrechte positie bij de behandeling van huidafwijkingen. Het is belangrijk dat therapeuten beschikken over voldoende dermatologische kennis en vaardigheden om cliënten op verantwoorde wijze te behandelen en ze adequaat voor te lichten over de juiste behandelmogelijkheden.

Naast het opdoen van diagnostische- en therapeutische kennis en het oefenen met ingebrachte casussen, oefent u ook vaardigheden die nodig zijn voor het adviseren van behandelingen en producten.

Leerdoelen

De deelnemer is in staat om de verschillende vormen van acne te kunnen onderscheiden en de pathofysiologische oorzaak per vorm benoemen.

De deelnemer is op de hoogte welke typen acnïforme dermatosen er zijn.

De deelnemer is in staat om kritisch (middels het klinisch redeneren) te kijken naar wat deze chronische aandoening betekent voor zijn/ haar behandelbeleid/ behandelplan.

De deelnemer is op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen rondom dit onderwerp en de bijbehorende nieuwe behandelmogelijkheden.

De deelnemer heeft zijn/ haar rol als therapeut in de eerstelijnszorg helder als het gaat om behandeling van acnïforme dermatosen.

De deelnemer kan alle adviezen en theorie gegeven tijdens deze workshop ook daadwerkelijk uitvoeren in zijn/ haar praktijk.

Inbegrepen

  • Hand-outs (tijdens de training verstrekt).

Voorbereiding

  • Casuïstiek: u kan tot een week voor de cursus casuïstiek aandragen via email.
  • Praktijkervaring delen: heeft u in uw praktijk een situatie gehad waar u trots/niet trots op bent en die u graag ter lering wilt delen? 

Kosten:

  • Op aanvraag.

Heeft u interesse in deze incompany training acnïforme dermatosen, meld u dan nu aan via ons contactformulier.