Wilt u weten welke dermatologische indicaties u het beste kunt behandelen met laser- en IPL apparatuur? Wilt u weten welke IPL- of laser apparatuur het meest geschikt is om in te zetten per indicatie en specifiek weten waar u op let bij het toepassen van de instellingen? Dan is deze training aanbevolen voor u.

Doelstelling

U krijgt vaak patiënten met diverse dermatologische indicaties in uw praktijk. Patiënten hebben vaak gehoord over laser en wat er allemaal wel niet mogelijk moet zijn. U bent als professional de aangewezen persoon om de patiënt realistische informatie te verschaffen over de mogelijkheden, maar ook over de onmogelijkheden. Vanuit de leverancier lijkt vaak alles mogelijk, maar u als professional weet vaak na ervaring wel beter. Soms is het verstandiger om een patiënt een alternatief te bieden. Denk bijvoorbeeld aan behandeling van melasma of dermaal pigment. Ook wilt u als u behandelt met deze apparatuur goed weten wat u doet en waarom u bepaalde instellingen wel of niet verkiest. De instellingen hebben namelijk veel invloed op het uiteindelijke resultaat van uw behandeling. U leert in deze training goed te kijken naar de indicatie en juiste keuzes te maken voor uw apparatuur-instellingen. Therapeuten (in het bijzonder huidtherapeuten) vormen een schakel tussen de patiënt en de arts en om deze reden zitten zij in bevoorrechte positie bij de behandeling van huidafwijkingen. Het is belangrijk dat therapeuten beschikken over voldoende dermatologische kennis en vaardigheden om cliënten op verantwoorde wijze te behandelen en adequaat voor te lichten over de juiste behandelmogelijkheden. Naast het opdoen van theoretische kennis oefent u met ingebrachte casussen.

Leerdoelen

De deelnemer is in staat om alle indicaties voor behandeling met laser- en IPL apparatuur te benoemen en is bekend met de achterliggende pathofysiologie.

De deelnemer is op de hoogte welke indicaties moeilijk of niet te behandelen zijn met IPL- of laserapparatuur.

De deelnemer weet hoe de techniek van laser- en IPL apparatuur werkt.

De deelnemer is op de hoogte welke laser- en IPL type apparaten er zijn en welke type het meest geschikt is per indicatie en het waarom.

De deelnemer is in staat om kritisch (middels het klinisch redeneren) te kijken welke instellingen geschikt zijn voor het behandelplan van de betreffende indicaties.

De deelnemer is op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen rondom dit onderwerp en de bijbehorende nieuwe behandelmogelijkheden.

De deelnemer heeft zijn/ haar rol als therapeut in de eerstelijnszorg helder als het gaat om behandeling van laser- en IPL apparatuur.

De deelnemer kan alle adviezen en theorie gegeven tijdens de training ook daadwerkelijk uitvoeren in zijn/ haar praktijk.

Inbegrepen

  • Hand-outs (tijdens de training verstrekt).

Voorbereiding

  • Casuïstiek: u kan tot een week voor de cursus casuïstiek aandragen via email.
  • Praktijkervaring delen: heeft u in uw praktijk een situatie gehad waar u trots/niet trots op bent en die u graag ter lering wilt delen?

Kosten:

  • Op aanvraag.

Heeft u interesse in deze training laser- en IPL apparatuur, meld u dan nu aan via ons contactformulier.